duminică, septembrie 18, 2011

Sfarsit si inceput

Sub un cer instelat de toamna, o relatie isi traieste ultimile clipe. Lacrimi picura pe aleea presarata cu frunze ruginii, alee pe care un baiat si o fata se indreapta in directii opuse. In urma lor insa, umbrele le raman inclestate intr-o imbratisare. Ele nu vor sa accepte despartirea celor doi. Luna insa se ascunde in nori, si cele doua umbre se pierd in intuneric... Relatia s-a frant.

Nu trece mult timp, si tanara se opreste pe o banca. A fost tare cat au vorbit cei doi, dar acum nu mai e nimeni care sa o vada. E singura, si isi lasa inima sa planga... E trista, si o doare, insa uneori, raul cel mai mare e sa traiesti viata pe care nu ti-o doresti... Privind cerul instelat, parca fiecare stea o poate asocia cu o amintire frumoasa... Insa cum stelele cad de pe cer, la fel si amintirile dispar si se pierd...

Oftand, isi sterge lacrimile cu maneca de la bluza, se ridica zambind si plina de speranta. Telefonul ii suna. E tanarul de care tocmai se despartise. Ii respinge apelul, isi pune telefonul pe silentios, si il pune in buzunar. Ajungand acasa, se schimba, si verificandu-si telefonul, gaseste 3 apeluri nepreluate si un mesaj. Citind mesajul, i se face dor de el, si incearca sa-l sune. Tanarul insa ii respunge apelul... Tanara se ambitioneaza, si isi propune sa nu il mai sune niciodata.

Timpul trece, si anii se scurg. Cei doi nu s-au mai vazut de atunci, fiecare plecand pe drumul lui... insa un "ce-ar fi fost daca" va ramane mereu in inimile si in mintile celor doi...

Change of plans. Day 2.

Salutare,

Şi uite că s-a mai dus o zi. Astăzi am încercat să fac griş cu lapte. Rezultatul a fost pe măsura efortului. Mi-a ieşit ca la mama acasă. Însă, ca o nouă dovadă că cine mi-a pus bucătăria în drum a cam fost om nebun, am pus prea mult griş, şi nu am amestecat atât de mult pe cât trebuia. Rezultatul? De două zile tot încerc să scot arsura de pe fundul singurei mele oale. :(
Am şi lăsat-o la muiat, dar trebuie să mai aştept şi între timp să tot scrijelesc arsura.

Concluzia: unele lucruri, mai alse cele dulci, ascund o muncă mare în spate.

PS: Poate într-una din zilele astea o să reîncep să scriu poveşti :) ...

Numai bine,
Silviu.

duminică, septembrie 11, 2011

Change of plans. Day 1.

Salut tuturor,

Din ciclul, "Cum să îţi schimbi stilul de viaţă, câte un pic în fiecare zi", ieri am avut o zi de gătit. Ştiu ce o să vă spuneţi acum, de unde să ştie un programator să gătească dacă el tot ce ştie e tastatura şi calculatorul. Ei bine, eu mai vreau să ştiu şi să mănânc mai mult decât Fast-Food. Nu zic că ce o să învăţ să gătesc e mai sănătos, însă e mai plăcut şi bun când ştii că e făcut de tine.

Problema e că am tendinţa să mă opresc la categoria Desert. Problema în asta:
dieta unei persoane e ca şi relaţia dintre un bărbat şi o femeie nu poţi trăi doar din dulce, ai nevoie şi de un pic de sare din când în când, sau poate chiar şi alte gusturi pentru a ţi se confirma faptul că trăieşti.

Revenind la mine, nuuu, n-am cauzat daune de niciun fel. Nuuuuu, n-am făcut mizerie. Chiar am lucrat curat curat. Nu că v-aş spune adevărul :D .

Ce am încercat să fac:
- o supă.
- o budincă.
- un file de pui cu cartofi nature(a se citi franţuzeşte şi nu englezeşte).

Rezultat:
...
- supa a ieşit perfect.
- budinca a iesit perfect... la aspect şi culoare, dar am crezut ca 1 pliculeţ de zahăr vanilat ţine loc şi de zahăr normal. Mare greşeală :P . Am fost nevoit să învelesc budinca cu un strat de gem.
- fileul de pui mă apuc de el imediat ce termin postarea asta.

Ţineţi-mi pumnii. Încă nu e târziu sa dărâm totul pe aici :)

PS: Supa a fost la pliculeţ, de aia mi-a ieșit. Dar hey, orice început e un început :)