marți, noiembrie 20, 2007

Ce e maturitatea?

E atat de usor sa visezi. Sa-ti imaginezi ca lumea e a ta... ca stele sunt pe cer doar pentru ca tu ti le-ai dorit acolo sus...
E atat de simplu sa crezi ca intunericul e lumina, sau ca zapada e calda. Cand eram copil tzurtzurii de la streasina erau mai buni decat inghetata :D ... E atat de simplu sa fii copil, sa vrei orice si doar cat ai inchide ochii sa obtii... Asta e copilaria ideala.
Dar daca exista o copilarie ideala, cum ar suna o maturitate ideala? Sa ai bani si nicio grija financiara?Sa ai o sotie frumoasa si copii, si sa fie dragoste si armonie in familie?
...
Dar oare ce e maturitatea? Cum se defineste?Este ea conditionata de varsta, sau doar de viata?

Mi-ar placea sa lasati un comment cu explicatia voastra despre maturitate :)

6 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm...maturitate inseamna responsabilitate si capaciattea de a vedea si partile bune si partile rele a lucrurilor!maturitatea ti-o castigi prin experintele tale si nu numai!orice ar fi maturitatea, nu trebuie sa uitam ca am fost copii...

Inger pierdut spunea...

Maturitatea, din punctul meu de vedere,este o etapa inevitabila din viata fiecaruia.Cu totii am vrea sa ramanem copii mereu, insa nu reusim acesta "performanta" decat la nivel sufletesc.Mereu mi-am dorit sa cresc...si mereu mama imi spunea sa am grija ce-mi doresc...asadar e frumos sa fi mare...dar tot mai frumos e sa fi copil.

Anonim spunea...

Maturitatea....raul de care fugim dar nu putem scapa...

Nu cred ca maturitatea se limiteaza la aavea multi bani, o slujba ca lumea, o casi si o masina traznet, etc ... chiar pot spunea ca acestea dunt "copilarii".

Cred ca e momentul in care ar trebui sa ne putem uita inapoi, la trecut, la istorie, sa avem capacitatea sa invatam ceva si sa incercam sa creem un viitor mai bun... suna uotpic si o stiu, insa hai sa ne gandim o clipa la un copil...ii pasa ce a fost ieri sau ce va veni maine? nu...caci el are siguranta lui, chiar daca, la o privire mai atenta acea siguranta poate fi spulberata rapid.

Cred ca maturitatea ar trebui sa insemna o impacare a responsabilitatii cu starea de copilarie: sa poti sa fii copil jucaus cu copii si sotul/sotia ta, sa poti fi mentorsi responsabil pentru ei si in acelasi timp sa ai capacitatea sa ii vezi cum infloresc si cum faci sa le fie bine....

No...acum sa te vad:))

Anonim spunea...

si ... in acelasi timp sa poti avea capacitatea de a plange in momentul in care nu mai poti si, de ce nu, de a cere ajutor fara ca orgoliul sa iti fie afectat...:P

Anonim spunea...

cred ca sunt doua moduri in care se produce maturitatea..prima..atunci cand copilul simte schimbarea..si pur si simplu nu o vrea..sau sa ma exprim altfel.: atunci cand ceea ce e in juru-i il fortzeza sa se schimbe..si al doilea mod..atunci cand pur si simplu te trezesti 'nene mare'..dar oricum ar fi ,trebuie sa inveti sa vezi si partea buna a lucrurilor..trebuie sa inveti si sa ACCEPTI ca TIMPUL chiar este IREVERSIBIL.

Anonim spunea...

foarte interesant si ceea ce spune justmeanny.:)