duminică, martie 15, 2009

Continuarea Zilei a 6-a

Amintim: Toata lumea stie, sau ar trebui sa stie ca in ziua a 6-a Dumnezeu a creat din lut omul, mai precis barbatul. Iar ulterior, dintr-o coasta a barbatului a fost creata femeia. Asadar, barbatul si femeia au fost creati din lut... Domnul le-a dat forma cu mainile sale si asa au ramas atata timp cat au trait in Rai. Dar, dupa cum stiti, au fost izgoniti din Rai pentru incalcarea cuvantului lui Dumnezeu, si aruncati pe Pamant alaturi de celelate creatii ale Domnului.

Pe Pamant, omul a suferit destul de multe. Imagineaza-ti o marioneta de lut in bataia vantului, imagineaza-ti caldura verii si frigul iernii cum erodeaza argila dandu-i o noua forma... Acum inlocuieste vantul cu greutatile vietii, iar caldura si frigul cu anii care trec necrutatori si marionetele cu oameni, si reciteste fraza. Siiii... ce obtii? Dovada ca omul, cu toate ca a fost creat de Dumnezeu, el a fost modelat incontinuu de mediul in care a fost blestemat sa traiasca. Asta ma pune pe ganduri, si ma intreb: Omul de azi mai e creatia lui Dumnezeu?

3 comentarii:

Shalimar spunea...

asta ma duce cu gandul la o alta intrebare: omul are libertatea de a-si alege propriul destin, sau cursul vietii ii este scris inca de la nastere?

Wolfy spunea...

parerea mea e ca omul si destinul sunt ca si o furnica sub un pahar, unde paharul e destinul. La inceput furnica va incerca orice ca sa scape, apoi isi vede de treaba sau moare.

Destinul omului nu e o linie dreapta, ci un cerc, si deci optiunile sunt multe.

Omul are onoarea de a trai cea mai nobila forma de captivitate :D ...

Anonim spunea...

Dragutz,dragutz..interesanta ultima idee.:)